Raztegi pred vsakim treningom

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pred vsako vadbo se raztegnite! In ne, ne delajte ničesar ,preden se ne raztegnete. Zdaj vsi vemo, da joga ni samo za ženske. Ne, joga vas tudi ne naredi manj moških. Toda prav tako moramo vedeti, da joga ni samo za dneve, ko mora naše telo okrevati po naporni vadbi. Pravzaprav je čudovito, če si vaše telo vzame kakšen dan v tednu, da se osredotoči na stabilnost in fleksibilnost, so pa tudi nekatere stvari, ki jih lahko delate v vsakodnevni rutini in so lahko še posebej v pomoč, preden se lotite težkega treninga.

Večina joga položajev predstavlja popolno upogibanje in razširitev naših sklepov. To je odlično, ker pri treniranju ali dvigovanju izolirate zelo specifično skupino mišic, da bi jih zgradili. V kombinaciji z jogo uporabljate telo do polnega potenciala. Gradite mišice, raztegujete, stabilizirate.

Ne samo to, temveč, ko opravljate velike premike, se pogosto zahteva popolno upogibanje in razširitev, da ustvarite moč. Fleksibilnost je tudi ključna sestavina za opravljanje stvari, kot so počepi in mrtvi dvigi.

Pomembno je omeniti, da joga ni tipično statično raztezanje, kot bi rekli nekateri amaterji, ker klasično statično raztezanje lahko celo zmanjša učinkovitost. Položaji joge se namesto tega osredotočajo na fleksibilnost in mobilnost, na dihalne vzorce, ki pripravijo vaše mišice za aktivnost. Joga je tudi obnovitveno dejanje, tako da, če ste športnik, ki svoje telo stalno obremenjuje z težkimi in intenzivnimi treningi, lahko ta praksa v dneh ali tednih pripomore k hitrejšemu procesu okrevanja.

Spremenjena piramida

Osredotoča se na: zadnjo stegensko mišico

Stegnite in zravnajte prednjo nogo in premaknite hrbet dovolj blizu, da lahko peta zlahka pritisnete v tla. S poudarkom na sidriranju skozi hrbet, se lahko zadnja stegenska mišica podaljša do katerekoli stopnje, za katero menite, da je še varna, pravi osebni trener. Bonus točke za vas, če lahko fleksirate nogo, pri čemer se prsti premikajo nazaj proti telesu. To bo tudi raztegnilo vaša meča.

Roke jastreba

Osredotoča se na: hrbet, zgornja hrbtenica

Tri pravila: ramena navzdol. Komolci naprej. Podlakti gor. To bo sprostilo zadnjo stran ramen in hrbtenice. 

Gib naprej s skrčenimi koleni

Osredotoča se na: spodnjo hrbtenico

Upogibanje kolen je najnovejši način za sprostitev spodnjega dela hrbta. Z gibom naprej, pri čemer so kolena pokrčena omogočimo, da vaša prožnost v zadnjem delu ni omejena. Namesto tega lahko spustite hrbtenico nizko (kjer se napetost ponavadi nabere čez dan).

Golob

Osredotoča se na: boke

Popolna poza za gledanje televizije. Najbolj pomembno je, da zagotovimo, da je zgornja stran stopala upognjena, tako da ne boste dodali neželenega pritiska na gleženj ali koleno. Ko boste imeli telo v obliki številke štiri, preživite nekaj trenutkov v globokem dihanju in izboljšate svojo držo. Če občutite bolečino, počasi preidite nazaj iz položaja.

Deli.

Avtor prispevka

Komentiranje onemogočeno.